Rival

Rivals Historie

Rivals Historie

Starten:
 I Haugesund var det Gresshoppene som startet håndballsporten. Klubben ble dannet i 1948 med Holger Lustrup i spissen. Gjennom flere år hevdet laget seg godt.

I skyggen av Gresshoppene vokste det opp en gutteklubb, Rival. I 1954 og 1955 forsøkte Rival seg mot Gresshoppene og SIF`s juniorlag med så gode resultater at interessen ble større sammen med treningsgiveren.
Gutteklubben Lyn var hovedsakelig Rivals start.

Grunnmuren i gutteklubben bestod av:

John Hillesland
 

Kåre Hillesland
 

Odd Karsten Grinde
 

Ulrik Øvervik
 

Nils Rødeggen
 

Alf Mardal
 

Brede Braa

 

Det var ikke bare håndball som sto på programmet; boksing, friidrett, langrenn og skøyter var blant idrettsvalget.

Klubben startet tidlig på 50-tallet, med John Hillesland som ildsjel første formann. Etter et par år tok klubben navnet Haugesund Håndballklubb, men da de prøvde å melde seg inn i Rogaland Håndballkrets fikk de ikke lov til å beholde dette navnet. Grunnen var at det var et annet idrettslag som bar navnet Haugesund idrettsforening. I 1954 ble det så bestemt at klubben skulle kalles I.L Rival. Navnet stammer fra en fotballklubb som var aktiv i Haugesund før krigen.

Tilholdsstedet for de unge håndballgutta var blant annet hjemme hos John Hillesland og Kåre Hillesland. Et annet sted var i et lysthus i hagen til familien Øvervik. Her ble det første styremøtet holdt og navnet Rival ble foreslått og godtatt her.
Fredag 7. desember 1956 meldte Rival seg inn i RHK (Rogaland Håndballkrets) og NIF(Norges Idrettsforbund).

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift